קורה לפעמים שהעוגה לא יצאה בדיוק כמו במתכון. אתם מגישים אותה לאורחים בסוף הארוחה ואומרים: “מתנצלים, הפעם לא יצא”. גם בעבודה – נכנסתם לתפקיד חדש או שאתם עומדים בפני משימה שרציתם לבצע ואפילו הצלחתם לעשות, אבל אתם מרגישים שלא יצא מאה אחוז. למרות זאת, כשאתם מציגים אותה למנהל או ללקוח הם דווקא מאוד מרוצים מהתוצאה.
פעמים רבות בחיים אנשים יכולים למצוא את עצמם לא מרוצים מהתוצאות שלהם. לעומת זאת יש כאלו שתמיד מרוצים. ההבדל בין אלו לאלו קשור בהגדרת ציפיות ההצלחה.
אם הגדרתם לעצמכם מהי הצלחה, בעבודה או בכל דבר אחר, סביר להניח שתוכלו להיות אמיתיים יותר עם עצמכם בסיום, ותחושת ההצלחה או אי ההצלחה תהיה קשורה בציפיות שלכם. לעומת זאת, רבים לא מגדירים לעצמם מהי ההצלחה, ומוצאים את עצמם מתוסכלים פעם אחר פעם מהכשלונות שלהם, כשהסביבה רואה בעשייה שלהם הצלחה. הם חווים חוסר איזון ותחושת החמצה מתמדת.
תיאום ציפיות והגדרת מושג ההצלחה לעצמכם יסייעו לכם להרגיש טוב יותר, להגיד לעצמכם מה היה טוב ומה אפשר ונדרש לשפר. תקיימו למידה מתמדת ותתקדמו להצלחה ועוד אחת.
שלשה טיפים לתחושת הצלחה במקום החמצה:
- ספרו לעצמכם מהי ההצלחה
- בחרו פעולות שיסייעו לכם להצליח כמו שאתם רוצים
- הצלחתם, לא הצלחתם – לפי סיפור ההצלחה שלכם (סעיף 1), בדקו מה אפשר לשנות ומה עבד.
אני מאחל לכם שהשנה הקרובה תהא מלא הצלחות ולמידה שיביאו אתכם להגשמה משמעותית, סיפוק והתקדמות. השנה החלטתי לשתף את מטרותיי האישיות כדי להראות לכם איך זה אפשרי וגם עותק למילוי שלכם בלחיצה כאן.
לשנה טובה ומתוקה תכתבו ותחתמו, לעשייה, שגשוג ומשמעות
בהצלחה בכל מתוך שמחה ובריאות
שמואל